Joyce Vink

Mw. ing. J.E. Vink lid van het ACVG

25 maart 2024

Joyce Vink is benoemd tot lid van het Adviescollege Veiligheid Groningen. Haar benoeming gaat met terugwerkende kracht per 1 februari 2024 in. Joyce stapt in de schoenen van voormalig ACVG-lid Jan Kees de Pagter, die het ACVG tot zijn vertrek heeft verrijkt met zijn kennis over de uitvoering van de versterkingsoperatie.  

Nu de kaders voor de versterking zijn gevalideerd en vastgesteld, komen er meer vragen over de wijze waarop de versterking wordt uitgevoerd. Met haar ruime en praktische ervaring met de versterkingsoperatie in Groningen is Joyce een welkome aanvulling op het ACVG. Door haar werk bij onder meer architectenbureaus, ingenieursbureaus, een landelijke aannemer, hoger onderwijs en een uitvoeringsorganisatie voor aardbevingen weet ze wat er speelt en spreekt ze de taal van de uitvoering.  

Joyce: “Als geboren en getogen Groningse wil ik me blijven inzetten voor het aardbevingsdossier. Ik kijk er naar uit om de opgedane ervaring en kennis te gebruiken om het verschil te maken vanuit mijn rol als collegelid.” 

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft zoals gebruikelijk de werving verricht voor deze benoeming. Het ACVG heeft ondersteund bij de selectie. De vacature is breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren. 


Lees ook: